Visie

De visie voor de KennisKapel is de oude functie op een nieuwe, moderne manier in te vullen.

Deze kapel was ooit een plaats om bijeen te komen, tot een ander te komen en om te vragen of bidden naar wijsheid die men zelf niet in pacht had.

 

De kapel wordt wederom een plaats voor mensen om bijeen te komen. Maar in plaats van god, van een ander te leren.

Te leren over (sociale) wetenschap, maatschappij en de kunsten. Veel informatie schuilt in het individu, die geen leraar is op een hoge school of universiteit, die geen volledig, dagelijks lesprogramma heeft, maar graag met workshops, trainingen, lessen of een klein evenement zijn of haar kennis zou overdragen.

Waar het voortgezet onderwijs geweldig is voor incubatie van talent, is het een structuur met als eind doel een diploma, waar een grote (tijds)investering aan vast zit. Dat valt moeilijk te combineren met een baan, gezin, sociaal leven en andere hobbies. Wij leggen de drempel om te (blijven) leren graag lager en maken kennis toegankelijker.

Dit kenniscentrum slaat een brug tussen het voortgezet onderwijs, de lokale bevolking en het bedrijfsleven. Wijsheid schuilt in verbinding van verschillende ideeën en invalshoeken. De KennisKapel is een fysieke plaats waar bedrijven, studenten, burgers en organisaties allen op een dynamische manier de middelen krijgen, om deel te nemen in kennisoverdracht.

 

Natuurlijk is de kapel ook beschikbaar voor private en andersoortige evenementen. Voor dit soort evenementen gelden andere voorwaarden. Neem gerust contact op voor alle mogelijkheden.